E-poštno gostovanje

Komu je namenjeno e-poštno gostovanje?

Živimo v svetu, ki je močno digitaliziral naša življenja, zato verjetno skorajda ni uporabnika spleta, ki ne bi imel svojega e-poštnega naslova. Tako posamezniki kot podjetja komuniciramo večinoma le še na ta način, a ni povsem vseeno, kako se ga lotimo.

Na trgu je kar nekaj spletnih ponudnikov in platform, ki ponujajo brezplačne storitve e-pošte v okviru uporabe njihovih storitev. Vseeno pa smo pri tem nekoliko omejeni, zato smo pogledali in preverili, kdaj se je bolj smotrno odločiti za pravo e-poštno gostovanje in komu je namenjeno.

Profesionalen nastop

Težko si je predstavljati resno podjetje, ki svoje partnerje in stranke nagovarja s pomočjo Gmail e-poštnih storitev. Obstajajo seveda tudi drugi odjemalci, a nikakor to ni pravi pristop. Nemalokrat se tako pripeti, da podjetje, ki komunicira na ta način, ostane brez večjega dela posla.

Ljudje smo danes kar precej digitalno izobraženi, zato nam spletna pošta, ki pride s teh naslovov, ne vzbuja zaupanja. Podjetje, ki nima svoje domene in unikatnega e-naslova? Vsekakor znak za alarm v glavi in posledično veliko mero nezaupanja.

Ne potrebujete spletne strani

Če ste podjetnik ali posameznik, ki si želi do svojih e-poštnih naslovnikov ohraniti zaupanje in profesionalen odnos, potem zagotovo potrebujete lasten e-poštni naslov. Mnogi zamenjujejo in povezujejo kreacijo le-tega z obstojem spletne strani, kar pa ne drži.

Dostop do e-pošte na telefonu
Zagotovite si dostop do e-pošte tudi na telefonu.

Originalen e-poštni naslov nima nič z obstojem spletne strani. Potrebujete le zakupljeno domeno z vašim imenom in priimkom ali nazivom podjetja. V tem primeru pa seveda tudi ustrezen paket gostovanja. Ker ne gre za gostovanje spletne strani, pač pa le za e-pošto, bo cena takšnega paketa zelo ugodna.

Imate spletno stran na brezplačni platformi?

Nekatera podjetja in posamezniki se odločijo postaviti spletno stran na brezplačnih platformah, kot je denimo Wix. Poslovni model takšnih platform tiči v dejstvu, da si lahko tam brezplačno izdelate lepe strani na zelo enostaven način, a z nekaj omejitvami.

Ena teh in kar najbolj poglavitna je, da je naslov, ki vodi do strani, mešanica naslova omenjenih platform in vašega imena. Dokaj neprofesionalno, a vendarle sprejemljivo za določene posameznike, čeprav je moč za določen strošek povezati tudi svojo domeno.

Če nimate svoje domene, ne morete imeti izvirnega e-poštnega naslova, zato je e-poštno gostovanje vsekakor najboljša izbira, če želite še vedno »preskočiti« strošek gostovanja spletne strani. Svetujemo vam, da preverite ponudbo paketov e-poštnega gostovanja pri ponudniku NEOSERV, ki velja za izjemno zanesljivega in strokovnega.

Zagotovljena varnost

Email gostovanje NEOSERVTakšno gostovanje e-poštnega predala pa ni zgolj na videz bolj profesionalno, pač pa tudi bolj varno. Če na brezplačnih platformah težko računate na to, da bodo prestrezali sumljivo pošto oziroma spam, ki prileti v vaš predal, pa je pri e-poštnem gostovanju to precej bolj resno.

Poleg tega, da boste deležni večje varnosti in zaščite, pa bo v dobrih rokah tudi celotna baza vaših sporočil. Ker se bo ta dnevno posodabljala in se bodo opravljale varnostne kopije, je nemogoče, da bi zaradi kakšnega neljubega dogodka ostali brez prejete (ali poslane) e-pošte.

Prilagodljivost po meri

Za razliko od brezplačnih ponudnikov spletne pošte, boste imeli v primeru e-poštnega gostovanja na voljo precej več manevrskega prostora. Lahko si boste sami določali, koliko prostora potrebujete za svojo e-pošto in imeli na razpolago precej več prostora za shranjevanje in pošiljanje priponk.

Še ena zadeva, ki jo velja izpostaviti pri gostovanju spletne pošte, pa zagotovo tiči v podpori uporabnikom. Ne glede na to, kaj se zgodi, ali pa morda potrebujete samo nekaj malega pomoči pri nastavitvah, vam bodo ves čas na voljo v podpori uporabnikom.