Reseller gostovanje

Zakaj se odločiti za reseller gostovanje?

Imate spletno agencijo, v kateri izdelujete spletne strani? Zakaj ne bi ob tem strankam ponudili še ustreznega paketa gostovanja? Reseller gostovanje, ki ga zakupite pri ponudniku gostovanja, je vrsta storitve, pri kateri pridobite kar nekaj dodatnih opcij za izboljšanje svojega poslovanja.

Že res, da lahko tudi s katerim drugim paketom pridete do gostovanja neomejenega števila spletnih strani in neomejenega prenosa podatkov, a tak paket vendarle ne prinaša vseh dobrot, kot jih denimo reseller. Prav zato vam tokrat ponujamo nasvet, kdaj in zakaj se odločiti za tako imenovano reseller gostovanje.

Oblikujte svojo ponudbo paketov gostovanja

Kot lastnik reseller paketa gostovanja boste imeli na voljo oblikovanje lastne ponudbe paketov gostovanja, ne glede na ponudbo vašega ponudnika. Se sliši zapleteno? Pa ni. Torej, če na svoji spletni strani ponujate izdelavo spletnih strani po svojih cenah, boste sedaj lahko enako storili še za spletno gostovanje.

Nadaljnja prodaja paketov gostovanja
Zakup reseller gostovanja vam omogoča nadaljnjo prodajo paketov gostovanja.

Uporabili boste lahko svojo vizualno podobo, logotipe in vse, kar sodi poleg. Pripravili boste svoj nabor paketov, vključili informacije, kaj vsebujejo in za kakšno ceno. Svojo ponudbo boste lahko prilagodili tudi glede na morebitna ostala naročila pri vas, kot je recimo izdelava spletne strani.

Omogočite strankam lasten dostop

Navadno pri običajnih paketih, ki dovoljujejo gostovanje neomejenega števila spletnih strani, prejmete zgolj dostop do cPanel nadzorne plošče vseh strani in baz hkrati. Z njimi torej upravljate vi. A če želite svojim strankam ponuditi gostovanje po meri in jim dati dostop do cPanel nadzorne plošče njihove strani, boste potrebovali reseller paket gostovanja.

Na ta način si bodo lahko lastniki spletnih strani, ki bodo gostovale pri vas, sami urejali vse potrebno v bazi podatkov in denimo po mili volji odpirali e-poštne naslove, spreminjali nastavitve, izbrali ustrezno verzijo PHP in skratka vse, kar je potrebno za nadzor nad delovanjem spletne strani.

Z reseller gostovanjem do WHM dostopa

Kot smo predhodno omenili, boste lahko svojim strankam kreirali lastne dostope do cPanel nadzorne plošče, kar vam bo omogočil vaš WHM dostop. Na ta način se ne boste razbremenili zgolj upravljanja in nastavitev spletne pošte vaših strank, pač pa jim boste omogočili tudi, da si bodo sami postavili spletno stran z WordPress, Magento ali s pomočjo druge spletne aplikacije.

Vse to vam bo odprlo možnost, da boste sproti prilagajali svoje cene gostovanja. Lahko boste denimo pripravili kakšne akcije za praznike ali pa za tiste stranke, ki bodo pri vas naročile še kakšno drugo storitev. Morda: »Izdelava spletne strani in 1 leto brezplačnega gostovanja!«

Še nekaj prednosti reseller gostovanja

Naj vam za konec predstavimo še dve prednosti, ki ju omogoča reseller gostovanje:

  • Oglaševanje – kot lastnik paketa reseller gostovanja boste lahko svojo ponudbo paketov pod svojo blagovno znamko tudi oglaševali. Denimo na Googlu, Facebooku in drugih primernih oglaševalskih kanalih.
  • Prepustite tehnične zadeve drugim – kot lastnik reseller paketa seveda ne postanete tudi lastnik strežnika, na katerem se vaš paket nahaja. Prav zato pa vam ne bo potrebno skrbeti niti za tehnično plat delovanja samega strežnika ali plačevati položnice za električno energijo in spletni dostop. A pozor, za pomoč svojim naročnikom boste zadolženi vi.

Več kot dovolj razlogov, zakaj je dobro zakupiti reseller paket, kakršnega v Sloveniji ponujajo denimo pri NEOSERV. Preverite ponudbo, pozanimajte se, da bo vaš ponudnik imel na voljo strežnike, ki so locirani v Sloveniji, in da bodo le-ti vsebovale hitre SSD diske. Svojim strankam boste namreč želeli ponuditi zgolj najboljše.