Domena .EU

Zakaj je registracija domene .EU odlična ideja?

Ker imamo na voljo zares veliko različnih domenskih končnic, je dobro poznati nekaj razlik, podatkov in dejstev, zaradi katerih bo končna odločitev mnogo lažja. Domena .EU je denimo domena najvišje ravni (ccTLD) Evropske unije, enega največjih trgov na svetu.

Domena je postala na voljo leta 2006, že prvi dan pa je bilo registriranih kar milijon domen, katerih namen je bil vzpostaviti močno in zaupanja vredno identiteto v obsežnem spletnem prostoru. Kratica EU nosi močan predznak, je domača vsem državam EU, in kar je bistvenega pomena, registriranih je precej manj domen s končnico .EU kot s končnico .COM. To pa pomeni, da je prostih še precej odličnih domenskih imen.

Porok za zanesljivost

Registracija domene .EU prinaša več kot le spletno prisotnost. Pomeni pridobitev prave digitalne evropske identitete na svetovnem spletu. Ne glede na to, ali gre za posameznika ali podjetje, ki se odloči za to domeno, se jasno izrazi njegova povezanost z Evropsko unijo. To sporočilo ne le krepi njegovo verodostojnost in zanesljivost, temveč krepi občutek zaupanja, ki ga imajo do njega uporabniki.

Domena .EU deluje kot odločna izjava, ki pripoveduje zgodbo o evropskih koreninah in vrednotah. Uporabniki, ki naletijo na takšno domeno, takoj vedo, da imajo opravka z entiteto, ki je v skladu z evropskimi standardi in zakoni. To pa še dodatno prispeva k uveljavljanju zaupanja in dolgoročnega odnosa z obiskovalci spletnega mesta.

Domena, ki združuje

Poleg vsega naštetega domena .EU pomaga ustvarjati enotno vseevropsko spletno identiteto. Ne glede na geografsko lokacijo znotraj Evropske unije ima vsak uporabnik te domene enake pravice do izražanja in doseganja ciljnega občinstva.

Registracija domene .EU
Registracija domene .EU prinaša celo vrsto prednosti.

To prispeva k bogatemu mozaiku spletnih strani, ki odražajo pestrost kultur in jezikov v Evropi. Registracija domene .EU tako odpira vrata digitalnega prostora in krepko pripomore k oblikovanju edinstvenega evropskega spletnega znaka, ki ga ni mogoče zamenjati za nič drugega.

V vseh evropskih jezikih

Močna domena .EU podpira IDN, kar ji omogoča podporo vsem jezikom Evropske unije. Večina teh jezikov temelji predvsem na cirilici, grščini ali latinici, vsi pa so na voljo v obliki IDN, ki jih lahko uporabite za registracijo domene .EU v vseh uradnih jezikih EU.

Domena .EU je izjemno prilagodljiva pri vzpostavljanju spletne prisotnosti v raznolikih regijah. Uporabljati jo je mogoče v lokalnih regijah držav registracijskih zavezancev, v nacionalnih regijah znotraj Evropske unije ter tudi v mednarodnih regijah po vsem svetu.

Izkoristite potencial domene

Domena .EU predstavlja konkretno vstopno točko in ključno priložnost za podjetja, da maksimalno izkoristijo bogat potencial evropskega trga. V okviru evropskega trga se odpirajo široke tržne perspektive, ki omogočajo podjetjem širjenje, razvoj dejavnosti in posledično ustvarjanje višjih prihodkov in dobička. Z uporabo domene .EU se podjetje postavi v odličen položaj za doseganje poslovnega uspeha, saj se zmanjšajo ovire za poslovanje z evropskimi strankami, ki takoj prepoznajo zanesljivost in zaupanje v domeni .EU.

Domena .EU nosi ugled kot izredno zanesljiva in verodostojna domenska končnica. Tisti, ki se odločijo za registracijo domene .EU, izhajajo iz Evropske unije, pri čemer je njihova identiteta temeljito preverjena. Sodelovanje z uporabniki spletnih mest, ki uporabljajo domeno .EU, je tako varno in zaupanja vredno, kar vodi k zagotovljeni visoki kakovosti izkušnje za vse uporabnike.

Varnost na prvem mestu

Spletna mesta, ki se odločijo uporabiti domeno .EU, imajo možnost izbrati storitev zaklepanja registra, ki dodatno krepi varnost njihovega domenskega imena. Storitev zaklepanja registra deluje kot zaščitna pregrada pred nenamernimi spremembami, brisanjem ali prenosom domenskega imena. Ta ukrep je še posebej priporočljiv za tista domenska imena .EU, ki so dragocena in imajo izjemno velik pomen.

Registracija domene .EU pri NEOSERV
Preverite, ali je želena .EU domena prosta za registracijo.

Spletne strani, ki se opredelijo za domensko ime .EU, dobijo tudi priložnost za sodelovanje v vsakoletnem tekmovanju .EU Web Awards. To tekmovanje poteka od leta 2014 in je bilo posebej zasnovano za pomoč razvijalcem spletnih mest pri izboljšanju globalne prepoznavnosti. Udeleženci, ki so ustvarili spletna mesta pod domeno .EU, imajo priložnost izkoristiti to tekmovanje za krepitev svojega ugleda in prepoznavnosti na svetovni ravni.

Program EMAS je iniciativa Evropske unije, ki spodbuja okoljsko ozaveščenost med podjetji in organizacijami. Kot izjemno zmogljivo orodje za upravljanje EMAS pomaga tem subjektom oceniti, poročati in izboljševati njihov vpliv na okolje. Register, ki stoji za domeno .EU, je že od leta 2012 nosilec certifikata EMAS, kar ponazarja verodostojnost, preglednost in uglednost domene .EU.